14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul francez vrea ca permisul COVID să fie valabil doar pentru persoanele vaccinate

Guvernul francez vrea ca permisul COVID să fie valabil doar pentru persoanele vaccinate

Guvernul francez intenționează ca permisul COVID să fie disponibil doar pentru persoanele care au fost vaccinate, potrivit Politico.

Guvernul din Hexagon va prezenta un proiect de lege la începutul lunii ianuarie “pentru a transforma permisul sanitar în permis de vaccinare și pentru a înăspri condițiile de control și de sancționare a permiselor false”, a declarat vineri seara premierul Jean Castex.

“Unitățile de Terapie Intensivă din spitalele noastre sunt umplute în cea mai mare parte cu persoane nevaccinate“

În prezent, permisele sanitare, care sunt necesare pentru a intra în restaurante, baruri și pentru a avea acces la o serie de activități culturale, pot fi obținute dacă persoanele prezintă un test negativ sau dacă au fost vaccinate. Dar premierul Castex a declarat că dorește ca “doar vaccinarea să fie valabilă”, adăugând că “unitățile de Terapie Intensivă din spitalele noastre sunt umplute în cea mai mare parte cu persoane nevaccinate”.

Autoritățile locale vor interzice adunările în aer liber şi consumul de alcool pe stradă

Castex a transmis că timpul de așteptare înainte de a obține un rapel al vaccinului va fi redus de la cinci luni la patru luni începând cu 3 ianuarie și i-a invitat pe cetățenii francezi să facă testul COVID înainte de a participa la reuniunile de Crăciun și de Anul Nou.

Premierul francez a anunțat, de asemenea, că autoritățile locale vor interzice “adunările în aer liber, consumul de alcool pe stradă și va invita municipalitățile să se abțină de la organizarea marilor adunări pe stradă, în special focuri de artificii sau concerte”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS