17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateDer Spiegel: Comandantul suprem al forţelor NATO în Europa vrea mai multe trupe în România şi Bulgaria

Der Spiegel: Comandantul suprem al forţelor NATO în Europa vrea mai multe trupe în România şi Bulgaria

Tod Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a sugerat că NATO ar trebui să stabilească o prezenţă militară în Bulgaria şi în România, ca urmare a mişcărilor de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina, scrie sâmbătă ziarul Der Spiegel, potrivit agențiilor Reuters și News.ro.

Propunerile făcute de Wolters ar extinde misiunea „Enhanced Forward Presence”, prin care trupe NATO se află în statele baltice şi în estul Poloniei. Der Spiegel nu a prezentat o declaraţie a lui Wolters, notând însă că are informaţia că generalul a făcut în timpul unei reuniuni online cu lideri militari ai „naţiunilor partenere” un apel pentru întărirea prezenţei militare la frontiera estică a NATO.

Acest plan ar „extinde prezenţa NATO (către România şi Bulgaria) prin misiunea Enhanced Forward Presence”. Vineri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara că alianţa va evalua în mod constant necesitatea „adaptării prezenţei şi în sud-estul regiunii”. „Avem nevoie să ne asigurăm că îi putem proteja şi apăra mereu pe aliaţi de orice ameninţare”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS