22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste ale polițiștilor și cadrelor medicale, la Guvern și la sediile partidelor din coaliția de guvernare

Proteste ale polițiștilor și cadrelor medicale, la Guvern și la sediile partidelor din coaliția de guvernare

Polițiștii din sindicatul Europol s-au adunat în fața sediului PSD pentru a cere drepturile salariale prevăzute într-o lege din 2017, iar la Guvern reprezentanții Federației Sanitas solicită ca majorările salariale să se aplice nu doar pentru cadrele medicale, ci și pentru infirmiere și personal TESA.

Polițiștii continuă protestele, după ce joi și-au strigat nemulțumirile în fața Ministerului de Interne. Reprezentanții sindicatului Europol s-au mutat la sediile partidelor.

Manifestanții spun că nu solicită majoararea salariilor, ci doar plata unor drepturi prevăzute încă din 2017 în legea salarizării. Ei se plâng că, din 2007, singura majorare salarială a fost creșterea salariului minim.

O delegație a sindicatului Europol a intrat la negocieri cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Manifestanții vor picheta și sediile celorlalte două partide care fac parte din guvern, PNL și UDMR.

În fața Palatului Victoria, s-au strâns alți protestatari.

‘’Generale nu uita, noi suntem armata ta!’’, Noi luptăm cu pandemia, voi ne-ntindeți sărăcia!, ‘’ Și muncitorii din spitale sunt salariați din sănătate’’, sunt doar câteva dintre mesajele afișate pe pancartele manifestanților.

Reprezentanții Federației Sanitas spun că 80.000 de angajaţi din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială sunt afectaţi de neaplicarea unitară de către Guvern a legii salarizării.

Ei cer reluarea negocierilor cu Executivul astfel încât și infirmierele, îngrijitoarele, muncitorii și personalul TESA din spitale să beneficieze de majorări salariale, anul viitor, la fel ca medicii.

Acţiune de protest a salariaţilor Institutului Naţional de Statistică

Astăzi, 17 decembrie, la ora 12.00, salariatii INS vor ieşi  în faţa Institutului National de Statistică, timp de de 15 minute, ca formă de protest împotriva politicilor de salarizare a statisticienilor. Acţiunea a avut loc şi ieri – tot la sediul INS, o formă spontană şi silenţioasă de manifestare a nemulţumirii.

În Scrisoarea deschisă adresată primului ministru, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie semnalează, detaliat, cauzele care au generat nemulţumirile salariaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS