22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescent reținut în cazul incendiului de la Constanța

Adolescent reținut în cazul incendiului de la Constanța

Un adolescent de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore în cazul incendiului de la Constanța, în care au ars 35 de apartamente și 37 de mașini, a anunţat joi seară Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, citat de Digi24.

IPJ Constanța informează că în urma cercetărilor desfășurate de polițiști în cazul incendiului de la blocul din cartierul „Kilometrul 4-5” , au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri doi minori, de 13 și 15 ani.

Minorul de 15 ani a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, iar vineri urmează să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului.

În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă, precizează IPJ Constanța.

Minorii au fost identificați și duși la audieri după ce polițiștii au analizat imagini de pe camere de supraveghere în care se vedea cum doi băieți fug din parcarea subterană a blocului, iar la scurt timp după aceea a avut loc o explozie. 

Surse apropiate anchetei declaraseră pentru Digi24 că la audieri, cei doi minori au recunoscut că s-au jucat cu focul în parcarea de la subsolul blocului.

Incendiul a izbucnit la ora 1.00 noaptea, în subsolul blocului. Peste 100 de locuitori panicați au fost evacuați ulterior din bloc.

În total, 37 de mașini au fost afectate de flăcări și 35 de apartamente. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces, dar nouă persoane au ajuns la spital – 7 adulți și 2 copii, cei mai mulți intoxicați cu fum. O singură persoană a rămas internată, un bărbat care a suferit arsuri de gradul II pe 7 la sută din suprafața corpului.

Între timp, au apărut și noi imagini de la incendiul care a izbucnit noaptea trecută într-un bloc din Constanţa. 

Disperați, locatarii au încercat să-și salveze mașinile din parcarea cuprinsă de flăcări. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un bărbat scapă ca prin minune din calea flăcărilor. Apoi, cel mai probabil, a rămas fără oxigen și s-a prăbușit pe trotuar. Imaginile dovedesc totodată și violența exploziei, se vede cum bucăți desprinse din mașini sau chiar din tencuiala blocului sunt proiectate peste 10 metri pe partea cealaltă a străzii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS