29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSANITAS cere Guvernului Ciucă să respecte Legea salarizării bugetare

SANITAS cere Guvernului Ciucă să respecte Legea salarizării bugetare

Consiliul Național a Federației Sanitas din România, reunit în ședință de urgență, a luat act cu stupoare de prevederile proiectului de O.U.G privind unele măsuri fiscal-bugetare, proiect trimis, în regim de urgență, la avizare!

Prevederile actului legislativ contravin flagrant tuturor declarațiilor publice ale noilor miniștri precum și promisiunilor acestora făcute cu prilejul întâlnirilor cu reprezentanții SANITAS.De asemenea, metoda aleasă pentru promovarea acestuia contravine total regulilor unui dialog social real, dialog care ne-a fost ferm promis imediat după învestirea noului Guvern.

În aceste condiții, Federația Sanitas avertizează guvernul Ciucă că își asumă riscul adâncirii crizei sanitare și sociale din România în cazul în care decide să promoveze în continuare documente legislative care încalcă Legea salarizării bugetare.La momentul preluării puterii executive, guvernul actual a făcut o serie de promisiuni în ceea ce privește asigurarea resurselor financiare necesare aplicării Legii 153/2017, în special pentru categoriile de salariați din Sănătate și Asistență socială pentru care creșterile salariale legale aferente anului 2021 au fost blocate de fosta guvernare.

SANITAS nu mai acceptă niciun sacrificiu inutil și nejustificat pe seama salariaților

Se află în această situație aproape 85.000 de angajați, în special infirmiere, brancardieri, personal TESA, asistenți sociali etc.La fel ca și guvernul anterior, se pare că noua echipă de la Palatul Victoria știe să ofere doar promisiuni fără acoperire, fără soluții reale și complete la problemele sistemului sanitar public și ale celui de asistență socială. Pandemia este în plină desfășurare, sistemul sanitar este din ce în ce mai afectat de lipsa resurselor și funcționează în continuare cu un personal subdimensionat și epuizat.

SANITAS nu mai acceptă niciun sacrificiu inutil și nejustificat pe seama salariaților din sistemul sanitar și al celui de asistență socială!Federația SANITAS solicită organizarea unei întâlniri de urgență cu miniștrii de resort, sub patronajul Primului-ministru, înainte de adoptarea O.U.G. pentru amendarea acesteia în sensul acordării tuturor drepturilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, fiecărui salariat pe care îl reprezentăm!

Sindicaliștii spun că în caz contrar își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea și obținerea drepturilor membrilor de sindicat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS