12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanemarca, prima țară din UE care a autorizat pastila anti-COVID

Danemarca, prima țară din UE care a autorizat pastila anti-COVID

Danemarca a devenit joi prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care a autorizat Molnupiravir, pastila pentru tratamentul COVID-19 produsă de laboratorul Merck. Medicamentul poate fi administrat pacienţilor simptomatici, cu un grad ridicat de risc, relatează AFP.

Molnupiravir, pastila pentru tratamentul COVID-19 produsă de laboratorul Merck, a fost aprobată în Danemarca. Astfel, ţara a devenit prima din Uniunea Europeană care face acest pas pentru bolnavii de COVID-19.

Comercializat sub numele de Lagevrio, medicamentul sub formă de tablete a fost aprobat la jumătatea lunii noiembrie de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), în vederea utilizării de urgenţă, relatează news.ro. Măsura a fost luată înantea unei viitoare autorizări oficiale de punere pe piaţă. Lagevrio este autorizat din noiembrie în Marea Britanie şi se află în curs de autorizare în Statele Unite ale Americii.

Merck şi Pfizer au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate

Ambii producători de medicamente din SUA, Merck şi Pfizer, au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%. 

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri din luna noiembrie

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri din luna noiembrie, a transmis o sursă UE, precizând că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor. Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck avusese loc în Marea Britanie, fiind urmată joi de Danemarca. 

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara. Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuţiile cu Merck, un oficial UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată şi că sunt necesare mai multe date.

Marea Britanie a procurat 480.000 de serii de tratamente cu pilula Merck şi 250.000 de tratamente ale Pfizer. Între timp, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite şi-au asigurat ”milioane” de serii de tratamente Pfizer şi au cumpărat, de asemenea, 1,7 milioane de tratamente Merck. Australia şi mai multe ţări asiatice au rezervat, de asemenea, serii de tratamente cu noile medicamente sau sunt în curs de a face acest lucru.

Pfizer se aşteaptă să producă peste 180.000 de serii de tratamente până la sfârşitul anului 2021

Pfizer se aşteaptă să producă peste 180.000 de serii de tratamente până la sfârşitul anului 2021, în timp ce Merck plănuieşte o producţie de 10 milioane de tratamente. Ambele companii intenţionează să intensifice producţia acestor pastile în 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS