5.1 C
Craiova
luni, 28 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO nouă tranşă de vaccin Johnson&Johnson a sosit în România

O nouă tranşă de vaccin Johnson&Johnson a sosit în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă, de 151.200 de doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson a ajuns în ţară miercuri, informează News.ro.

„151.200 doze de vaccin Janssen au ajuns astăzi, 15 decembrie a.c., la Compania Naţională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele sunt depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a arătat CNCAV. 

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, 3.929.100 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 1.886.510 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS