14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania ar putea să se confrunte cu o criză de vaccinuri anti-COVID la începutul anului viitor

Germania ar putea să se confrunte cu o criză de vaccinuri anti-COVID la începutul anului viitor

Noul ministru german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a avertizat joi că intensificarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 cu cea de-a treia doză s-ar putea lovi de un blocaj la începutul anului viitor în Germania, din cauza insuficienţei dozelor de vaccin.

Într-o declaraţie acordată postului ARD, acesta a spus că imediat ce a preluat postul de ministru în guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a dispus efectuarea unui inventar al stocului de vaccinuri. Rezultatul acestui inventar i-a surprins pe mulţi, „inclusiv pe el”, a spus noul ministru, acuzând moştenirea lăsată de fostul guvern, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

„Avem un deficit de vaccinuri pentru primul trimestru”

„Avem un deficit de vaccinuri pentru primul trimestru”, a spus Lauterbach. Noul guvern de la Berlin, a adăugat el, acţionează pe toate căile posibile pentru a achiziţiona noi doze de vaccin, inclusiv prin abordarea directă a producătorilor.

Achiziţia vaccinurilor este gestionată de Comisia Europeană

Ministrul a subliniat însă că trebuie procedat conform practicilor UE, având în vedere că achiziţia vaccinurilor este gestionată de Comisia Europeană.

„Sper să avem veşti pozitive în zilele următoare”, a adăugat el.

Circa 69,7% din populaţia Germaniei (de circa 83 de milioane de locuitori) este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar în contextul ameninţării noii variante Omicron a coronavirusului autorităţile germane au lansat o vastă campanie de vaccinare cu doza booster pentru administrarea a 30 de milioane de astfel de doze până la sfârşitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS