10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de migranţi, prinşi încercând să treacă ilegal graniţa

25 de migranţi, prinşi încercând să treacă ilegal graniţa

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, 25 de migranţi din Afganistan şi India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în trei TIR-uri sau deplasându-se pe jos către graniţa cu Ungaria, informează News.ro.

„În data de 14.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini”, transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă, de miercuri. 

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi India, solicitanţi de azil în România. 

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au făcut controlul amănunţit asupra a două TIR-uri conduse de un turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier şi piese auto pentru societăţi comerciale din Belgia şi Germania. 

„În urma controlului asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră”, mai transmite Poliţia de Frontieră. 

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au mai observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS