15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul Șoșoacă ia amploare în presa italiană

Cazul Șoșoacă ia amploare în presa italiană

Presa din Italia relatează pe larg scandalul în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și soțul acesteia, în timp ce o echipă de la Rai Uno a încercat să îi ia un interviu. Senatoarea „no vax” este acuzată că a atacat și sechestrat echipa de la Rai Uno, iar poliția că nu i-a protejat pe jurnaliști, potrivit G4media.

Presa italiană scrie că senatoarea „no vax” a atacat-o și a sechestrat-o pe jurnalista Lucia Goracci, venită în România să realizeze un reportaj despre țara aflată pe penultimul loc în Europa în privința vaccinării.

Rai 1 a prezentat reportajul care începe cu imaginea unei căruțe care merge pe un drum învăluit în ceață, în timp ce jurnaliștii spun că doar o treime din populație s-a vaccinat. Echipa Rai 1 a discutat și cu medicul Adrian Marinescu, dar a vrut să afle și părerea senatoarei „no vax” Diana Șoșoacă. În biroul acesteia a avut loc scandalul care a culminat cu intervenția polițiștilor, pe care jurnaliștii italieni îi acuză că nu i-au protejat, astfel că au putut fi „eliberați” doar datorită intervenției Ambasadei Italiei la București.

Cazul este relatat pe larg în prea italiană. La StampaIl GiornaleIl MessaggeroGazzetta di Firenzetoday.itadnkronos.it relatează pe larg despre incident, titrând „agresată și sechestrată de senatoarea no vax în România”.

Reportajul Rai 1:

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână, transmite News.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS