22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul caz de infectare cu varianta Omicron, detectat în China

Primul caz de infectare cu varianta Omicron, detectat în China

Autoritățile sanitare din orașul-port Tianjin, din nordul Chinei, au detectat primul caz de infectare cu varianta de coronavirus Omicron de pe continentul țării, a informat luni cotidianul de stat Tianjin Daily, citat de Reuters.

Infecția a fost descoperită la un călător care a sosit în oraș din străinătate pe 9 decembrie, a scris ziarul, adăugând că pacientul este în prezent tratat în spital, în regim de izolare.

82,5% din populaţia Chinei, vaccinată anti-Covid

China a vaccinat împotriva Covid-19 82,5% din populaţia sa de 1,41 de miliarde de persoane, a declarat sâmbătă un oficial din sectorul sănătăţii, mai scrie Reuters.

Un total de 1,162 de miliarde de persoane au primit numărul necesar de doze pentru vaccinarea completă, a spus Wu Liangyou, un oficial al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, într-un briefing de presă, adăugând că 120,6 milioane de persoane au primit o doză de rapel.

În pofida ratei ridicate de vaccinare la nivel naţional, acoperirea în cadrul persoanelor vârstnice este inegală, acestea fiind vulnerabile la forme grave de boală şi deces în cazul infectării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS