10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Cei de peste 60 de ani care nu au făcut a treia doză, consideraţi nevaccinaţi

Grecia: Cei de peste 60 de ani care nu au făcut a treia doză, consideraţi nevaccinaţi

Guvernul din Grecia a respins posibilitatea ca până la Crăciun să mai fie adoptate și alte măsuri împotriva răspândirii COVID-19, potrivit Agerpres.

Totuși, de luni, persoanele de peste 60 de ani care nu au făcut doza a treia de vaccin nu vor mai fi considerate complet vaccinate.

„În actuala etapă nu studiem noi măsuri, precum vaccinare obligatorie sau restricţii”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Ikonomu, subliniind că sărbătorile de Crăciun sunt „foarte importante din motive sociale, economice şi religioase”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, fundamental acum este respectarea măsurilor deja existente şi continuarea eforturilor de a intensifica vaccinarea şi efectuarea testelor de auto-diagnosticare.

Declarația vine în pofida numărului ridicat de cazuri şi de decese consemnate zilnic. Guvernul a îndemnat, însă, populaţia să respecte regulile pertinente şi să facă numărul maxim posibil de teste pentru depistarea COVID-19, a relatat luni EFE.

Începând de luni, persoanele de peste 60 de ani, care nu au făcut doza de suprarapel, vor fi considerate ca nefiind vaccinate

Ikonomu a reamintit că începând de luni persoanele de peste 60 de ani, care nu au făcut doza de suprarapel de vaccin anti-COVID-19, vor fi considerate ca nefiind vaccinate şi, prin urmare, nu vor putea participa la majoritatea activităţilor publice.

În Grecia, accesul în centrele alimentare, farmacii şi transportul public este deocamdată permis persoanelor nevaccinate. Ikonomu a precizat de asemenea că începând de luni certificatele pentru cei care au trecut prin boală vor avea valabilitate de doar trei luni, în loc de şase.

Ritmul vaccinării este în continuare lent, iar rata cea mai mare se înregistrează la cea de-a treia doză sau booster

Deşi guvernul grec a impus obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 60 ani de la jumătatea lunii ianuarie, ritmul vaccinării este în continuare lent, iar rata cea mai mare se înregistrează la cea de-a treia doză sau booster.

Până în prezent, puţin peste 63% din populaţie s-a vaccinat cu schema completă, iar 22,5% a efectuat şi cea de-a treia doză.

În ultima săptămână, numărul cazurilor a scăzut uşor, dar continuă să înregistreze o medie de între 4.000 şi 5.000 de infectări zilnice, iar numărul deceselor este în jur de 100 pe zi, într-o ţară care numără aproximativ 10,7 milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS