10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescent rănit grav după ce a încercat să arunce în aer o școală ortodoxă din Rusia

Adolescent rănit grav după ce a încercat să arunce în aer o școală ortodoxă din Rusia

Un adolescent rus „s-a aruncat în aer” la o școală ortodoxă de lângă Moscova, rănindu-se pe sine și cel puțin un minor, a anunțat luni Ministerul rus de Interne, potrivit Moscow Times.

Băiatul, în vârstă de 18 ani, a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, luni, la ora 08.24, ora Moscovei, la Mănăstirea de maici Vladychny, ridicată în secolul al XIV-lea, unde se află școala ortodoxă din Serpukhov, un oraș istoric, aflat la mai puțin de 100 de kilometri sud de capitala rusă.

Suspectul, care a fost identificat ca fiind un absolvent al școlii ortodoxe a mănăstirii, a fost rănit în explozie, a precizat ministerul. Un adolescent de 15 ani a fost, de asemene,a rănit.

Este posibil ca în jur de 12 persoane să fi fost rănite în urma exploziei, potrivit TASS. Agenția rusă, citând o sursă neidentificată din cadrul forțelor de ordine, a raportat că suspectul a fost spitalizat în stare critică.

„A supraviețuit, dar explozia i-a smuls piciorul”, a declarat sursa TASS.

Poliția a evacuat personalul și elevii din clădirea școlii ortodoxe, iar la fața locului au fost chemate mai multe ambulanțe.

Potrivit agenției ruse, atacatorul plănuise să comită atacul în timpul rugăciunilor de dimineață ale școlii ortodoxe, dar a detonat explozibilii în afara sălii de rugăciune după ce nu a reușit să intre. Explozia a avariat ușa școlii, a precizat TASS.

„Se crede că suspectul a fost motivat de ura sa față de profesorii și maicile școlii”, a declarat o sursă anonimă, citată de Interfax.

Sursa a adăugat că băiatul a fost „hărțuit” în perioada în care a fost elev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS