6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenționare de vreme rea în toată țara

Atenționare de vreme rea în toată țara

ANM a emis sâmbătă o informare de ploi, ninsori și viscol până duminică seara în aproape toată țara, un Cod galben de ploi puternice în Oltenia, Muntenia, Banat și Moldova, dar și un Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la munte, care vizează 13 județe.

Fenomenele vizate: ploi și ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 20:00
În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp. Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.

Avertizare meteorologică de cod galben

În intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 17:00, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Atenționare cod portocaliu

Cod portocaliude ninsoare viscolită în Carpaţii Meridionali
Cod portocaliu de ninsoare viscolită în Carpaţii Meridionali

În intervalul 11 decembrie, ora 17:00 – 12 decembrie, ora 17:00 , în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS