29.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateMăsuri pentru limitarea Omicron în Anglia: Mască obligatorie şi certificat COVID

Măsuri pentru limitarea Omicron în Anglia: Mască obligatorie şi certificat COVID

Premierul britanic Boris Johnson anunță aplicarea „Planului B” de măsuri anti-COVID, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron în Anglia, relatează BBC.

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile închise, iar accesul în unele locuri va fi permis doar pe baza certificatului COVID.

El a anunțat noile măsuri în urma avertismentelor oamenilor de știință că varianta Omicron se răspândește mai ușor, ceea ce înseamnă că există riscul ca sistemul de sănătate să fie copleșit de numărul de cazuri.

Certificatul COVID va deveni obligatoriu și în spațiile interioare aglomerate

Începând de vineri, masca de protecție va fi obligatorie în majoritatea spațiilor publice închise. Johnson le-a cerut companiilor să-i lase pe angajați să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, începând de luni. Certificatul COVID va deveni obligatoriu și în spațiile interioare aglomerate, începând de săptămâna viitoare. Vor avea acces cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.

Apel la britanici să se vaccineze cu doza a treia pentru a se proteja împotriva variantei Omicron

Johnson a făcut, de asemenea, un apel la britanici să se vaccineze cu doza a treia, sau doza booster, pentru a se proteja împotriva variantei Omicron.

Întrebat de ce nu se ia o decizie în privința vaccinării obligatorii, Johnson a spus că nu există motive pentru a-i forța pe oameni să se vaccineze, dar a spus că, la un moment dat, Marea Britanie va trebui să aibă o „conversație națională despre felul în care face față acestei pandemii”, deoarece ciclul de reintroducere a restricțiilor nu poate continua „la nesfârșit”.

Agenția de Securitate a Sănătății sugerează că varianta Omicron va fi responsabilă pentru cel puțin 50% din cazurile de COVID din Regatul Unit

Anunțul vine în condițiile în care o nouă analiză publicată de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie sugerează că varianta Omicron va fi responsabilă pentru cel puțin 50% din cazurile de COVID din Regatul Unit, în următoarele două până la patru săptămâni.

Analiza se bazează pe numărul de cazuri considerate a fi suspecte de infectare Omicron din datele de testare.

În prezent, se crede că aproximativ 2% din cazurile zilnice sunt cauzate de noua variantă

În prezent, se crede că aproximativ 2% din cazurile zilnice sunt cauzate de noua variantă. Asta ar însemna că există aproximativ 1.000 de cazuri de infectare cu Omicron la fiecare 24 de ore.

În plus, se crede că numărul cazurilor se dublează la fiecare 2-3 zile. Ceea ce nu se știe încă este dacă Omicron va înlocui complet Delta, varianta care este în prezent dominantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS