20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmazon, amendată în Italia cu 1 miliard de euro

Amazon, amendată în Italia cu 1 miliard de euro

Organismul de protecție antitrust al Italiei a transmis joi că a amendat compania Amazon cu 1,13 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piață, una dintre cele mai mari sancțiuni impuse unui gigant tehnologic american din Europa, informează G4Media.

Amazon a spus că „respinge puternic” decizia autorității italiene de reglementare și va face recurs.

Controlul de reglementare global al giganților tehnologiei a crescut după o serie de scandaluri privind confidențialitatea și dezinformarea, precum și plângerile unor companii că marile corporații abuz de putere pe piață.

Pe lângă Amazon, Google Alphabet, Facebook Inc, Apple Inc și Microsoft Corp au atras o atenție sporită în Europa.

Organismul de protecția antitrust al Italiei a transmis într-o declarație că Amazon și-a valorificat poziția dominantă pe piața italiană a serviciilor de intermediere pe piețe pentru a favoriza adoptarea propriului serviciu de logistică – Fulfillment by Amazon (FBA) – de către vânzătorii activi pe Amazon.it.

Autoritatea a spus că Amazon are legătură cu utilizarea accesului FBA la un set de beneficii exclusive, inclusiv eticheta Prime, care ajută la creșterea vizibilității și la creșterea vânzărilor pe Amazon.it.

„Amazon împiedică vânzătorii terți să asocieze eticheta Prime cu oferte care nu sunt gestionate cu FBA”, se arată în comunicat.

Eticheta Prime facilitează vânzarea către cei peste 7 milioane de consumatori abonați ai programului de loialitate Amazon.

Autoritatea antitrust a mai spus că va impune măsuri corective care vor fi supuse revizuirii de către un mandatar de monitorizare.

Amazon a spus că FBA „este un serviciu complet opțional” și că majoritatea vânzătorilor terți de pe Amazon nu îl folosesc.

„Când vânzătorii aleg FBA, o fac pentru că este eficient, convenabil și competitiv din punct de vedere al prețului”, a spus grupul american într-un comunicat.

„Amenda și remediile propuse sunt nejustificate și disproporționate”, a adăugat Amazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS