16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Guvernul aprobă noile măsuri de relaxare și anunță că se pregătește pentru valul 5

(VIDEO) Guvernul aprobă noile măsuri de relaxare și anunță că se pregătește pentru valul 5

Guvernul aprobă noile măsuri de relaxare înaintea Sărbătorilor și anunță că se pregătește pentru valul 5 al pandemiei. „Să identificăm de acum ce avem nevoie pentru valul 5”, a declarat premirul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guverni de miercuri.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/316433450332598

„V-aș ruga să demarăm toate elementele de contract, de asigurare a medicamentelor, de asigurare a serviciilor medicale în secțiile ATI și dacă există posibilitatea, trebuie să existe posibilitatea, să îmbunătățim tot ceea ce reprezintă amnsamblul de activități pe baza experienței celor patru valuri prin care am trecut până acum”, a spus prim-ministrul, conform HotNews.

Alexandru Rafila a subliniat la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea unora dintre restricţiile stabilite în contextul pandemiei trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

„Faptul că s-au relaxat niște măsuri ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea lor.

Înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a acestor prevederi.

Să ne uităm la cadrul legal care îi sancționează pe cei care nu respectă.

„Trebuie să fie foarte clar că nu putem avea niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor“

Suntem de acord că mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, s-a inclus în certificatul digital Covid și accesul pentru persoane care sunt testate, lucru normal, natural, dar foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația în ce privește măsurile de protecție, gradul de ocupare al acestor instituții. Trebuie să fie foarte clar că nu putem avea niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor.

Să ținem lucrurile sub control, să nu avem un viitor val care să ne pună probleme greu surmontabile.

Evaluăm la Ministerul Sănătății capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii.

Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a persoanelor simptomatice sau care au fost contacți  ai persoanelor infectate, procedurile legate de evaluarea și tratamentul ambulatoriu al acestor pacienți, astfel că presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulației virusului să fie mai mică”, a declarat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS