16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePalatul Administrativ Dolj, începutul unei modernizări istorice

Palatul Administrativ Dolj, începutul unei modernizări istorice

Primele documente tehnice premergătoare etapei de introducere a proiectului de reabilitare a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj au fost semnate, astăzi, la sediul Instituției Prefectului.

Este vorba de contractul de expertiză tehnică a studiului geotehnic, topografic cu documentație cadastrală, dar și de certificatele energetice pentru obiectivul de investiții ,,Consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național”.

Clădirea Palatului Administrativ este un monument istoric emblematic pentru Craiova, dar și pentru județ, iar această etapă reprezintă începutul unei modernizări istorice.

Un pas important către o modernizare istorică

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca a semnat documentele împreună cu reprezentanții firmelor care se vor ocupa de studiile tehnice.
“Este o etapă importantă pentru acest obiectiv de investiții. Am semnat documentele tehnice premergătoare acestui proiect, pentru a putea obține banii de la PNRR. Clădirea Palatului Administrativ este un monument istoric emblematic pentru Craiova, pentru județul Dolj și sper ca acest prim pas să fie începutului unei modernizări istorice”, a declarat Nicușor Roșca, prefectului județului Dolj.

Această etapă simbolizează primii pași importanți pentru introducerea proiectului de reabilitare a Palatului Administrativ, clădire-simbol a județului, în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS