3.6 C
Craiova
marți, 18 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateIndia confirmă decesul şefului Statului Major în urma prăbuşirii unui elicopter

India confirmă decesul şefului Statului Major în urma prăbuşirii unui elicopter

Forţele aeriene indiene au confirmat miercuri decesul şefului Statului Major al armatei, generalul Bipin Rawat, al soţiei sale şi al altor 11 persoane aflate la bordul unui elicopter care s-a prăbuşit în statul Tamil Nadu din sudul Indiei, transmite AFP.

Considerat un apropiat al premierului Narendra Modi, generalul Bipin Rawat, în vârstă de 63 de ani, a fost primul şef al Statului Major al armatei indiene, post creat în anul 2019.

Elicopterul Mi-17, de producţie rusească, s-a prăbuşit din cauze necunoscute în apropierea oraşului Coonoor în timpul coborârii pentru aterizare. Se îndrepta către Defence Services Staff College (DSSC), o instituţie de formare în domeniul apărării, unde generalul Rawat urma să se adreseze tinerilor recruţi şi personalului de la o bază aeriană învecinată.

Singurul supravieţuitor al accidentului, un căpitan din cadrul DSSC, a fost transportat la un spital militar din apropiere.

Imaginile difuzate de posturile indiene arată epava elicopterului în flăcări într-o zonă împădurită, persoane încercând să stingă incendiul cu găleţi cu apă şi un grup de soldaţi purtând pe o targă improvizată supravieţuitorul rănit.

Armata indiană a anunţat deschiderea unei investigaţii pentru determinarea cauzelor accidentului. Accidentele implicând aeronave militare sunt frecvente în India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecSemnul tău zodiacal se află în sfera marilor viziuni....

ȘTIRI GdS