29.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAmerican despăgubit cu 6 milioane $ pentru că a făcut 23 de ani de închisoare pe nedrept

American despăgubit cu 6 milioane $ pentru că a făcut 23 de ani de închisoare pe nedrept

Un bărbat din Carolina de Nord, care a stat în închisoare 23 de ani pe nedrept, va primi o compensație de 6 milioane de dolari, după ce un juriu a constatat că un detectiv a falsificat dovezi împotriva lui, informează Digi24.

Juriul a decis în urmă cu o săptămână că bărbatul de culoare, acum în vârstă de 58 de ani, a stat degeaba la închisoare, peste două decenii, pentru o faptă pe care nu a comis-o.

În 1995, Darryl Howard a fost condamnat la 80 de ani de închisoare pentru uciderea, în 1991, a lui Doris Washington, de 29 de ani, și a fiicei acesteia de 13 ani, Nishonda, relatează Insider.

Condamnarea lui Howard a fost anulată pe 31 august 2016, când un judecător din Durham a recunoscut prezența unei abateri în rândul autorităților care au anchetat cazul. Ulterior, bărbatul a fost eliberat.

În 2017, a înaintat o acțiune judecătorească în care a spus că din cauza acțiunilor detectivului de poliție din Durham Darell Dowdy a ajuns să facă închisoare pe nedrept.

În proces, avocații lui Howard au prezentat dovezi potrivit cărora Howard nu a fost implicat în faptele de care a fost acuzat.

Avocații lui Howard au mai susținut că detectivul Dowdy a manipulat dovezile. Luna trecută, un juriu din Carolina de Nord a descoperit că Dowdy a fabricat dovezi care au jucat un rol decisiv în condamnarea lui Howard. Însă fostul polițist a negat că a făcut asta.

Pe 1 decembrie, juriul din Carolina de Nord i-a acordat lui Howard 6 milioane de dolari daune. 

„Sunt mulțumit de verdict, dar sunt oarecum supărat valoarea daunei”, a declarat Howard pentru presa locală. Echipa sa juridică ceruse despăgubiri de 48 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS