8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJSU Hunedoara solicită declararea stării de alertă în 61 de localități din cauza gunoaielor

CJSU Hunedoara solicită declararea stării de alertă în 61 de localități din cauza gunoaielor

Criza gunoaielor din județul Hunedoara a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să solicite Ministerului Afacerilor Interne declararea stării de alertă în 61 din cele 69 de localități.

Operatorul de salubrizare a anunțat că nu mai poate efectua acest serviciu, întrucât nu are bani.

Orașul Hunedoara a și declarat starea de alertă pentru că are nevoie doar de aprobarea prefectului județului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara așteaptă răspunsul din partea Ministerului Afacerilor Interne și anunță că va decreta stare de alertă în aproape tot județul.

Operatorul care ridica deșeurile menajere, sticla și plasticul a anunțat că nu mai efectuează serviciul pentru că nu mai are bani, deoarece i-au fost blocate conturile de către Consiliul Județean Hunedoara și că primăriile nu au achitat datorii de aproappe 14 milioane de lei, reprezentând contravaloarea facturilor pentru utilizatorii fără contract de salubrizare.

Consiliul Județean a emis un comunicat de presă prin care anunță că a pus în executare o hotărâre judecătorească, firma având de plătit o redevență de aproape 8 milioane de lei și o datorie de 27 de milioane de lei către bugetul județului.

Primăriile spun că au achitat facturile, iar pentru taxa pentru persoanele fără contract au acționat operatorul în judecată. Orașul Hunedoara a și declarat starea de alertă pentru că are nevoie doar de aprobarea prefectului județului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS