21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 tone de seminţe de floarea-soarelui, furate de pe o barjă aflată pe Dunăre

12 tone de seminţe de floarea-soarelui, furate de pe o barjă aflată pe Dunăre

Peste 12 tone de seminţe de floarea-soarelui au fost furate de pe o barjă aflată pe Dunăre, în zona unei localităţi din judeţul Constanţa, iar un bărbat a fost arestat preventiv în acest caz. 70% din cantitatea furată a fost găsită de poliţişti în urma unor percheziţii, informează News.ro.

IPJ Constanţa a anunţat, luni, că s-au făcut trei percheziţii în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Rasova, de unde ar fi sustras cereale. 

În urma percheziţiilor au fost descoperite 12,5 tone de seminţe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, 2 bărci, un motor de barcă, 700 de lei şi 50 de euro, precum şi alte obiecte cu valoare probatorie”, se arată în comunicat. 

Sursa citată menţionează că prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%. Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei. 

Doi bărbaţi au fost identificaţi de poliţişti, unul dintre aceştia fiind reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, instanţa a decis ca unul dintre ei să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS