7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Măsuri pentru limitarea răspândirii Omicron: Test PCR pentru cei care vin din afara UE și carantină pentru nevaccinaţi

(VIDEO) Măsuri pentru limitarea răspândirii Omicron: Test PCR pentru cei care vin din afara UE și carantină pentru nevaccinaţi

-

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, din cadrul INSP, Adriana Pistol anunță primele măsuri hotărâte în cadrul ședinței cu premierul Ciucă, care a durat astăzi mai bine de 4 ore.

Persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene – inclusiv cele vaccinate anti-COVID – vor avea obligația să prezinte, la intrarea în România, un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile

Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile. Persoanele care vin din țările UE – nu și cele vaccinate – trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină.

Din 20 decembrie, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF)

De asemenea, din 20 decembrie în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF). Măsurile au fost decise de autorități în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2.

”Românii și alți cetățeni care vin din afara UE vor prezenta un test RT-PCR obținut cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie. Cei nevaccinați, carantină 10 zile, dacă au test.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care vin din zona roșție a UE – carantină 10 zile.

Dacă nu prezintă un test RT PCR vor sta în carantină timp de 14 zile”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Stiripesurse.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS