11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Alexandru Rafila: Analizăm diverse scenarii care să limiteze transmiterea Omicron

(VIDEO) Alexandru Rafila: Analizăm diverse scenarii care să limiteze transmiterea Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, la şedinţa de la Palatul Victoria, se va face o analiză rapidă a situaţiei actuale, după confirmarea primelor două cazuri cu varianta Omicron a coronavirus. Ministrul precizează că se vor lua măsuri pentru a fi încetinită răspândirea noii variante, întrucât oprirea ei nu este posibilă.

https://www.facebook.com/SanatateaTV/videos/430583115316583

Rafila a precizat, de asemenea, că una dintre cele două persoane infectate nu are deloc simptome, iar cea de-a doua are simptome minime – mici acuze, dureri în gât, potrivit stiripesurse.ro.

”Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate“

”Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm – nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. E un lucru important de ştiut – trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină.

„Avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină“

În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină. Ce putem să spunem, la categoria veşti bune, este legat de faptul că în cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore, chiar una dintre ele este asimptomatică.

„Aplicabilitatea măsurilor este un element ce trebuie luat în considerare“

Noi analizăm diverse scenarii, vom face câteva propuneri. Aplicabilitatea măsurilor este un element ce trebuie luat în considerare. Avem un raport de la MAE cu diverse scenarii luate în calcul la nivel european. Trebuie să fim realiști, probabil că sunt și alte cazuri de persoane infectate cu această tulpină. Măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru eliminarea transmiterii.”, a spus Alexandru Rafila.

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, întâlnire la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate având în vedere că au fost confirmate deja primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Întâlnirea este programată la ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS