-1.7 C
Craiova
joi, 20 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDe cât timp este nevoie pentru a cunoaște mai bine varianta Omicron

De cât timp este nevoie pentru a cunoaște mai bine varianta Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va fi nevoie de o perioadă cuprinsă între una şi trei săptămâni pentru a determina capacitatea Omicron de transmitere, gravitatea bolii pe care o poate cauza şi impactul său asupra eficienţei vaccinurilor.

“Marea întrebare este legată de vaccinuri şi vom avea nevoie de mai mult timp pentru a înţelege impactul său asupra lor. Această variantă are un mare număr de mutaţii pe unele le cunoaştem, pentru că deja le-am văzut la alte variante, astfel încât avem unele piste privind o posibilă scădere a eficacităţii vaccinurilor”, a declarat epidemiologul Maria Van Kherkove, una dintre expertele OMS în combaterea globală a pandemiei de COVID-19, potrivit Sirile Pro Tv.

″Încă nu avem toate informaţiile şi vom avea nevoie de încă o săptămână sau trei”, a subliniat ea.

Varianta Omicron a fost deja identificată în 38 de ţări

Varianta Omicron a fost deja identificată în 38 de ţări, potrivit ultimelor date ale OMS.

Van Kherkove a precizat că recrudescenţa cazurilor de COVID-19 din ultimele săptămâni – mai ales în Europa, cu o creştere a spitalizărilor în mai multe ţări – nu are legătură cu Omicron, fiind mai ales o consecinţă a circulaţiei intense a variantei Delta.

Dacă adăugăm “o nouă variantă, lucrurile se vor complica şi mai mult”

Este însă clar că, dacă adăugăm “o nouă variantă, lucrurile se vor complica şi mai mult”, a subliniat experta ONU.

Ea a făcut apel guvernelor să ia măsuri mai aspre acum când se înregistrează primele cazuri de COVID-19 provocate de Omicron, pentru a împiedica răspândirea acesteia cum s-a întâmplat cu varianta Delta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bancul zilei

Un țăran venea odată cu un car plin de...

ȘTIRI GdS