2.8 C
Craiova
vineri, 28 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Papa Francisc a ajuns la Atena

(VIDEO) Papa Francisc a ajuns la Atena

-

Papa Francisc începe o călătorie apostolică de trei zile în Grecia. Sfântul Părinte a încheiat sâmbătă călătoria apostolică în Cipru, unde a sosit joi, 2 decembrie, pe urmele Sfântului Apostol Barnaba. Este al doilea pontif care vizitează această țară, după vizita efectuată de papa Benedict al XVI-lea în 2010.

Papa Francisc a plecat, dimineață, din Cipru și zburat la Atena.După ceremonia de primire, pontiful merge la Palatul Prezidențial din Atena unde, la ora 12.00, are loc ceremonia oficială de bun venit și vizita de curtoazie la președintele Republicii Elene, dna. Ekaterini Sakellaropoulou. Tot aici, la 12.30, papa are o întrevedere cu prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, iar la 12.45, o întâlnire cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic, când prezintă primul discurs în Grecia, al cincilea din cea de-a 35-a călătorie apostolică internațională a pontificatului.

Programul vizitei

Partea a doua zilei este dedicată în întregime dimensiunii religioase. La ora 16.00, papa merge la Arhiepiscopia Ortodoxă a Greciei pentru o vizită de curtoazie la Preafericirea Sa Ieronymos al II, arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade. La 16.30 are loc întâlnirea arhiepiscopului Ieronymos și a papei Francisc cu respectivele delegații, momentul fiind programat în Sala Tronului din Arhiepiscopia Ortodoxă, unde pontiful prezintă al șaselea discurs al călătoriei. După întâlnirea cu reprezentanții ortodoxiei grecești, papa are o întâlnire, în catedrala ”Sfântul Dionis” din Atena, cu episcopii, preoții, persoanele consacrate, seminariștii și cateheții Bisericii catolice din Grecia. Ultimul moment al zilei, la ora 18.45, îl reprezintă întâlnirea privată cu membrii Societății lui Isus (iezuiții) la sediul nunțiaturii apostolice din Atena.

Potrivit programului călătoriei apostolice, papa Francisc – al doilea pontif care vizitează țara după Sfântul Ioan Paul al II-lea – rămâne în Grecia până luni, 6 decembrie a.c., comemorarea liturgică a Sfântului Nicolae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Apelul lui ÎPS Teodosie pentru anularea deciziei de carantinare,...

Tribunalul Constanţa a respins apelul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea...

ȘTIRI GdS