10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Interne al Portugaliei a demisionat după accidentul de mașină în care a murit un lucrător rutier

Ministrul de Interne al Portugaliei a demisionat după accidentul de mașină în care a murit un lucrător rutier

Eduardo Cabrito, ministrul de Interne al Portugaliei a demisionat la aproape cinci luni după ce șoferul său a fost implicat într-un accident de mașină care a ucis un lucrător rutier. Oficialul guvernamental se afla pe bancheta din spate, potrivit The Guardian.

Eduardo Cabrita, care s-a alăturat cabinetului premierului Antonio Costa în 2015, când partidul socialist a ajuns la putere, a fost îndemnat în repetate rânduri să demisioneze după accidentul fatal.

El a refuzat să facă acest lucru, iar vineri a declanșat un scandal negând orice responsabilitate, declarând reporterilor: „Am fost doar un pasager”.

Am privit cu stupoare capitalul politic care a fost făcut din această tragedie personală. Nu pot permite ca acest punctaj politic absolut inacceptabil să fie folosit împotriva guvernului, împotriva premierului sau împotriva PS (Partidul Socialist), prin urmare mi-am prezentat demisia”, a declarat Cabrita reporterilor.
Dar poziția lui Cabrita a devenit nesustenabilă după ce procurorii publici l-au acuzat oficial pe șoferul său de omucidere din neglijență, spunând că acesta conducea peste limita de viteză atunci când l-a călcat pe muncitorul de pe autostradă, în vârstă de 43 de ani, care era tată a doi copii.

Cabrita a demisionat în timp ce Portugalia se pregătește pentru alegerile anticipate de luna viitoare, convocate de președintele țării, după ce guvernul nu a reușit să obțină aprobarea Parlamentului pentru adoptarea legii bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS