19 C
Craiova
miercuri, 7 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateUn italian a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braţ fals de silicon

Un italian a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braţ fals de silicon

Un bărbat din Piemont, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină certificatul sanitar, a încercat joi să se vaccineze într-un braţ proteză de silicon, a transmis vineri preşedintele acestei regiuni din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, informează News.ro.

”Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, denunţă într-o postare pe Facebook Alberto Cirio.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seară la un centru de vaccinare la Biella, în Piemont (nord-vest).

Proteza era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere a trezit imediat suspiciunea infirmiereri însărcinate să-l vaccineze, care i-a cerut să-şi scoară cămaşa şi a descoperit astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic, însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul ”va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecini săi europeni, se confruntă în prezent cu o intensificare a pandemiei Covid-19. Ea a înregistrat joi 17.000 de contaminări noi în 24 de ore.

Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni, intră în vigoare un ”supercertificat sanitar”.

Acest certificat urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de Covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul sanitar obişnuit – care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen – permite accesul la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS