16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata și-a luat rămas bun de la Angela Merkel

Armata și-a luat rămas bun de la Angela Merkel

Armata Germaniei şi-a luat rămas bun de la Angela Merkel, joi, în cadrul unei ceremonii solemne, care a avut loc la Berlin, la sediul Ministerului german al Apărării. Angela Merkel își va încheia în curând cei 16 ani de mandat. 

Cancelarul german a ales pentru acest eveniment trei cântece interpretate de fanfara militară: un imn creștin, un vechi șlagăr melancolic și o piesă punk din 1974, văzută la acea vreme drept o critică la adresa republicii socialiste în care Angela Merkel și-a trăit tinerețea.

La ceremonie, au încercat-o sentimente diverse pe cea care timp de 16 ani a fost considerată cea mai puternică femeie din Europa: a fost văzută râzând, dar și lăcrimând.

Din cauza restricțiilor legate de COVID, evenimentul a fost mai discret decât cele ale predecesorilor săi. Au participat doar 200 de invitați – oficiali de rang înalt, inclusiv preşedintele Frank-Walter Steinmeier, dar şi oameni obișnuiți. 

În noiembrie 2005, Angela Merkel a devenit cancelar federal şi prima femeie care a ocupat această funcţie în istoria Germaniei. A fost realeasă în 2009, 2013 şi în 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS