10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn rus a aruncat în aer liftul blocului ca să omoare un vecin cu care se certase

Un rus a aruncat în aer liftul blocului ca să omoare un vecin cu care se certase

Un electrician din Rusia a aruncat în aer liftul clădirii în care locuia, pentru că voia să-și omoare un vecin. Pentru a-și duce planul la îndeplinire, bărbatul a folosit un dispozitiv exploziv improvizat. Anchetatorii spun că electricianul se afla de multă vreme în conflict cu vecinul său, dar a recurs la acest gest după ce victima a început să deranjeze cu zgomotul făcut în timpul renovării locuinței. Explozia puternică a avut loc la data de 30 noiembrie, informează Digi24.

În Irkutsk, Rusia, un electrician a folosit un dispozitiv exploziv improvizat pentru a arunca în aer liftul blocului în care locuia. Astfel, după cum spun anchetatorii, suspectul a încercat să își omoare vecinul, pentru că acesta făcea mult zgomot în apartament. Un alt locatar a confirmat că, într-adevăr, în bloc „toată lumea face zgomot și face reparații”.

Explozia puternică a avut loc la data de 30 noiembrie. Un bărbat de 30 de ani care se afla în lift în acel moment a suferit multiple răni și a fost internat la spital.

Potrivit anchetatorilor, explozia a fost cauzată de un dispozitiv pirotehnic artizanal. Bomba ar fi fost montată de un bărbat de 50 de ani care locuia în același bloc. Suspectul a fost deja reținut de polițiști. Motivul crimei a fost „relația personală ostilă” cu victima, se arată într-un comunicat al autorităților.

Pentru moment, anchetatorii nu au oferit mai multe informații, însă detalii despre incident au fost făcute publice de jurnaliști.

Potrivit media locală, un dispozitiv exploziv improvizat a fost asamblat de Alexander Chernov, un electrician, vecin al victimei. Bărbații se aflau în conflict de multă vreme, iar acesta a escaladat după ce victima a început reparațiile în apartament.

Liftul a fost complet distrus, dar sistemul de frânare de urgenţă a funcţionat

Cernov a decis să „scape” de sursa zgomotului într-un mod original, spun jurnaliștii. Acesta a instalat o bombă artizanală în lift, a așteptat ca vecinul să urce, apoi a activat dispozitivul, declașând explozia. Câteva ore mai târziu, suspectul a fost reținut, iar în timpul perchezițiilor domiciliare s-au găsit componente folosite la producerea unei bombe și o telecomandă.

După explozie, victima a fost scoasă din lift și transportată la spital. Pe lângă mai multe răni, bărbatul s-a ales și cu picioarele rupte.

Martorii oculari, la rândul lor, au spus că s-au gândit inițial la o defecțiune a liftului.

„S-a auzit o bubuitură puternică, tot blocul a bubuit. Apoi au fugit la intrare, unde au simțit miros de carbit. A fost plin de fum”, a declarat unul dintre locatari.

Compania care administrează blocul spune că liftul aruncat în aer a fost complet distrus, însă, după explozie, sistemul de frânare de urgență a funcționat, iar liftul s-a oprit între etajele doi și trei.

Autoritățile au deschis dosar penal pentru tentativă de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS