24 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateTrei români repatriaţi din Africa de Sud, testaţi pozitiv cu varianta Omicron

Trei români repatriaţi din Africa de Sud, testaţi pozitiv cu varianta Omicron

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Ulterior, încă două persoane au fost confirmate ca fiind infectate, după ce au efectuat testele PCR, informează TVR.

Unul dintre rugbiştii reveniţi din Africa de Sud în cursul nopţii trecute a fost depistat pozitiv cu SARS CoV-2. De asemenea, alte două persoane care au călătorit în același avion au primit confirmarea infectării cu virusul Covid-19.

Alte două persoane care au venit cu același avion din Africa de Sud au fost depistate pozitiv și au intrat în izolare la domiciliu, în județele Vaslui și Brașov. De asemenea, li se face ancheta epidemiologică.

Este vorba despre capitanul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, Ovidiu Cojocaru, testat împreună cu toţi membrii lotului la sosirea pe Aeroportul Internaţional Maramureş.

Jucătorul este acum internat în spital, potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureş.

Starea lui de sănătate e bună, dar este ţinut sub observaţie şi primeşte tratament medical.

Pentru că a revenit din Africa de Sud, unde îşi are originea şi varianta Omicron a coronavirusului, o nouă probă recoltată de la sportive va fi trimisă la Institutul Cantacuzino pentru secvenţiere.

Întreaga echipă de rugby se află în carantină de la sosirea în ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS