9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: A fost detectat primul caz de infectare cu varianta Omicron

Spania: A fost detectat primul caz de infectare cu varianta Omicron

Autoritățile regionale din Madrid au spus joi că au detectat primul caz de infectare cu varianta Omicron la o persoană vaccinată care nu a călătorit și nici nu a intrat în contact cu o persoană sosită dintr-o țară cu risc, relatează Reuters. Încă două cazuri similare sunt în curs de investigare.

Este al patrulea caz de infectare cu această variantă din Spania, dar este primul caz care dovedește că varianta Omicron circulă deja pe teritoriul țării.

Regiunea de nord-est a Cataloniei a detectat potențiale urme ale variantei Omicron în probe luate din canalizare la sfârșitul lunii noiembrie

Miercuri, regiunea de nord-est a Cataloniei a declarat că a detectat potențiale urme ale variantei Omicron în probe luate din canalizare la sfârșitul lunii noiembrie.
Persoana infectată din Madrid este vaccinată cu două doze de vaccin AstraZeneca și nu avea niciun istoric de călătorie sau contact apropiat cu o altă persoană din țările în care a fost detectată această variantă, au spus autoritățile.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, care a prezentat simptome ușoare din 29 noiembrie, se izolează acasă, în timp ce cele mai apropiate contacte ale sale sunt în carantină, au spus autoritățile.
Celelalte două cazuri investigate prezentau, de asemenea, doar simptome ușoare și nu aveau niciun istoric de călătorii în țări cu risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS