17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAlte 144.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au sosit în ţară

Alte 144.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au sosit în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că alte 144.000 de doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson au sosit, joi, în ţară.

„144.000 doze de vaccin Janssen au ajuns astăzi, 2 decembrie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV. 

Dozele au fost depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, 3.785.100 doze Janssen au fost recepţionate, iar 1.826.313 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS