17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de migranţi, salvaţi din Dunăre de poliţiştii de frontieră

22 de migranţi, salvaţi din Dunăre de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa au intervenit în sprijinul autorităţilor sârbe pentru salvarea unui număr de 22 cetăţeni din Irak şi India, printre care erau şi copii, care se aflau în pericol pe fluviul Dunărea, informează luni IGPF, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, migranţii, care navigau pe întuneric într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase, au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârb al Dunării, unde au fost preluaţi de autorităţile din ţara vecină.

„În data de 01.11.2021, în jurul orei 22.40, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Şviniţa, judeţul Mehedinţi, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porţile de Fier I, de la Poliţia de Frontieră Sârbă care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcaţiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea.

Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea PFR. Astfel, la aproximativ 200 de metri de malul sârbesc al Dunării, în dreptul kilometrului fluvial 995, a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din 22 de persoane, adulţi şi copii”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (7) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate. În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, persoanele în cauză, cetăţeni din India şi Irak, au fost salvate şi duse în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluate de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS