1.1 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateSute de pasageri, izolați pe un vas de croazieră după depistarea unui caz Covid

Sute de pasageri, izolați pe un vas de croazieră după depistarea unui caz Covid

Sute de pasageri ai unui vas de croazieră au rămas izolați la bord după ce un membru al echipajului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Nava nu a avut acces în portul Puerto Madryn, în sudul Argentinei, iar celor aproape 300 de persoane de la bord li s-a ordonat izolarea, din cauza temerilor legate de noua variantă Omicron.

Ministerul argentinian al Sănătăţii a precizat într-un comunicat că a „ordonat izolarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul navei Hamburg” după ce marţi a fost anunţat un caz pozitiv.

Nava sub pavilion Bahamas se află în prezent în largul golfului Samborombon, la aproximativ 280 km sud-est de Buenos Aires, după ce a acostat vineri în capitala argentiniană.

Un lucrător medical a ieșit pozitiv luni la un test antigen

După o alertă la bord despre un posibil caz pozitiv, în termen de 24 de ore au fost efectuate teste PCR celor 170 de pasageri şi 156 de membri ai echipajului, „toate fiind negative, inclusiv persoana în cauză”, care a rămas totuşi izolată pe navă, potrivit ministrului Carla Vizzoti, scrie AFP, citat de Agerpres.

Dar un membru al echipajului, un lucrător medical, care fusese testat negativ sâmbătă, a ieşit pozitiv luni la un test antigen. Persoana este „asimptomatică”, potrivit căpitanului navei citat în comunicatul ministerului.

O anchetă epidemiologică a fost iniţiată la bord, „ale cărei rezultate vor dicta următorii paşi de urmat”, a subliniat ministerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Copil de 6 ani, ucis de câinele familiei

Un copil de 6 ani dintr-o comună din Dâmbovița a murit, luni, după ce câinele familiei l-a mușcat de gât.

ȘTIRI GdS