-1.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateOmicron: Nigeria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină

Omicron: Nigeria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină

Nigeria, cea mai populată ţară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de infectare cu variantă Omicron a coronavirusului care se răspândeşte în întreaga lume, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, scrie Hotnews. Și în Europa au fost confirmate noi cazuri de infectare cu noua tulpină, tot mai multe state revenind la o serie de restricți: în Marea Britanie au fost identificate alte 22 de cazuri, în Germania 4, în timp ce Norvegia a revenit la purtarea măștii sanitare. Coreea de Sud a raportat și ea o creștere a numărului de cazuri.

Coreea de Sud a înregistrat, marţi. 5.123 de cazuri noi de Covid-19. Este o cifră record pentru o singură zi, potrivit Agenţiei pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea (KDCA).

Omicron a ajuns și în Japonia

În Nigeria, testele au identificat şi confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina de B.1.1.529 SARS-CoV-2, cunoscut acum sub numele de varianta Omicron, a declarat şeful Centrului nigerian pentru controlul bolilor (NCDC), Ifedayo Adetifa, transmite AFP citată de Agerpres.

Japonia a confirmat miercuri al doilea caz de contaminare cu varianta Omicron. Este vorba despre un bărbat de 20 de ani sosit din Peru, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului. Țara a anunţat că va refuza intrarea tuturor străinilor din 10 ţări africane cu focare de infecţie cu această tulpină.

Secretarul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că în Marea Britanie au fost confirmate 22 de cazuri de variantă Omicron. Această cifră este pe cale să crească, informează Reuters miercuri.

Javid a adăugat că se aşteaptă să se afle mai multe despre această variantă în decurs de două săptămâni. Oamenii de ştiinţă lucrează pentru a înţelege ce impact va avea noua variantă.

Situația Omicron în Germania

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deşi au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg, conform Reuters. Trei dintre persoanele infectate s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 şi, respectiv, 27 noiembrie. A patra persoană este un membru al familiei uneia dintre persoanele care s-au întors.

‘Toate cele patru persoane sunt complet vaccinate. O analiză a mutaţiei efectuată de Biroul de stat pentru sănătate a confirmat că toate sunt infectate cu noua variantă îngrijorătoare’, a precizat biroul într-un comunicat, adăugând că toate cele patru se află în carantină. Toţi cei patru au prezentat simptome moderate.

Pe fondul reapariţiei ratelor de infecţie, Norvegia a introdus noi măsuri şi recomandări pentru a combate răspândirea coronavirusului. Cetăţenii sunt sfătuiţi acum să poarte măşti de protecţie atunci când intră în contact cu personal medical. De asemenea, în transportul public şi la cumpărături, dacă nu este posibil să menţină distanţa.

Rata de incidenţă pentru şapte zile la 100 000 de locuitori este în prezent de aproximativ 480.

Începând de miercuri, cei care locuiesc cu o persoană infectată cu virusul vor trebui să se autoizoleze până la primirea unui test cu rezultat negativ. Această regulă era obligatorie pentru toţi adulţii, indiferent de statutul de vaccinare, dar doar o recomandare pentru copii, a precizat Store.

Cei infectaţi cu COVID-19 trebuie să stea în carantină timp de cinci zile. De asemenea, Store a făcut apel la toţi cetăţenii să se vaccineze şi să accepte vaccinurile de rapel. Pentru o lungă perioadă de timp, Norvegia s-a descurcat relativ bine în timpul pandemiei şi a ridicat majoritatea restricţiilor privind coronavirusul la sfârşitul lui septembrie, aminteşte DPA. Potrivit Centrului european de prevenire şi control al bolilor (ECDC), rata de incidenţă a infecţiilor pentru şapte zile la 100 000 de locuitori este în prezent de aproximativ 480. În urma apariţiei noii variante Omicron, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat marţi ca persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli grave şi de deces care nu au fost vaccinate complet împotriva COVID-19, inclusiv cele cu vârsta de peste 60 de ani, ar trebui să evite să călătorească în zonele în care există o transmitere locală a coronavirusului.

Citește și: Pfizer va autoriza doza de rapel cu numărul 3 la adolescenți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Băiat de 11 ani, rănit într-un accident rutier la...

Un băiat în vârstă de 11ani a fost rănit...

ȘTIRI GdS