5.1 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateVIDEO: Ultimul tronson din Autostrada Sebeș - Turda se deschide marți

VIDEO: Ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda se deschide marți

Tronsonul de 25 de kilometri din lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda va fi deschis circulației marți după-amiază, însă cu restricții pe o distanță de 1,5 km, până în primăvara anului viitor. Este vorba despre ultimii kilometri care așteaptă să fie finalizați după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10. Odată cu Lotul 2 vor fi dați în trafic și alți circa 4 km de pe loturile adiacente și care până acum nu puteau fi folosiți, iar drumul de la Cluj la Sibiu va putea fi făcut în întregime pe șosea de mare viteză.

Conform Ministerului Transporturilor, traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022.

În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. Ca atare, pe acest sector – de 1,5 km – se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum național.

De asemenea, este limitată viteza la 60 km/h în zona respectivă, dar și la 100 de km/h pe restul lotului 2, spune Ministerul Transporturilor.

Constructorul va trebui să monteze toate elementele de siguranță și să semnalizeze prin marcaje provizorii zonele unde acestea nu sunt definitivate. Deși se află în întârziere, antreprenorul și-a asumat că încheie toate lucrările până în aprilie 2022.

Noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că traficul pe autostradă va fi deschis „fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS