-1.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateȘeful Moderna: Vaccinurile actuale nu sunt la fel de eficiente împotriva Omicron precum sunt față de varianta Delta

Șeful Moderna: Vaccinurile actuale nu sunt la fel de eficiente împotriva Omicron precum sunt față de varianta Delta

Șeful Moderna avertizează că varianta coronavirusului numită Omicron ar putea rezista de imunitatea oferită de actualele vaccinuri anti-Covid-19, scrie digi24.

Șeful producătorului de vaccinuri Moderna a avertizat că este puțin probabil ca actualele vaccinuri Covid-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron precum sunt față de versiunea Delta. Această știre a alarmat marți piețele financiare, transmite Reuters.

Preţul futures al ţiţeiului a pierdut peste un dolar. Moneda australiană a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul an. De asemenea, indicele Nikkei al bursei japoneze a pierdut creșterea înregistrată marți, după declarația lui Stéphane Bancel. Aceasta a provocat temeri că rezistența virusului la vaccinare ar putea provoca mai multe îmbolnăviri și spitalizări, astfel prelungind pandemia.

„Cred că va fi o scădere materială“

„Nu există o lume, cred, în care (eficiența) să fie la același nivel…pe care l-am avut cu Delta”, a declarat Bancel, directorul general al Moderna, într-un interviu pentru Financial Times.

„Cred că va fi o scădere materială. Nu știu cu cât pentru că trebuie să așteptăm datele. Însă toți oamenii de știință cu care am vorbit…spun «asta nu va fi bine»”, a spus Bancel.

Varianta Omicron, despre care OMS spune că are un risc „foarte mare” de creștere a numărului de infectări, a declanșat o alarmă globală, iar închiderea granițelor pune în pericol redresarea economică după doi ani de pandemie.

Citește și: Barbados a înlăturat oficial regina Elisabeta a II-a din funcția de șef al statului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Băiat de 11 ani, rănit într-un accident rutier la...

Un băiat în vârstă de 11ani a fost rănit...

ȘTIRI GdS