10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramele Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic, suspendate temporar din decembrie

Programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic, suspendate temporar din decembrie

AFM anunță suspendarea sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla și Casa Eficientă Energetic, astfel:

  • începând cu data de 3 decembrie 2021 – se va suspenda sesiunea de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus;
  • începând cu data de 15 decembrie 2021 – se va suspenda sesiunea de înscriere în programul Casa Eficientă Energetic.

“În perioada următoare, instituția noastră va analiza modul de derulare al acestor două programe și, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanțare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanțării să fie mai simple și să asigure o eficiență sporită în utilizarea bugetelor alocate”, apare în comunicatul AFM.

În plus, potrivit AFM, evaluarea evoluției acestor programe se va face și prin prisma disponibilităților financiare rezultate din sesiunile actuale, precum și din perspectiva structurii bugetului pentru anul 2022.

“În vederea reluării sesiunilor de înscriere, toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidurilor de finanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare al programelor, vor fi aduse la cunoștință publicului, prin publicarea lor pe site-urile AFM și MMAP, cât și prin intermediul mass-media”, mai transmite AFM.

Prin programele Rabla (Clasic și Plus), cei interesați pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi, indiferent dacă vor să-și cumpere mașini noi cu motoare cu combustie internă, hibride sau complet electrice.

Pe de altă parte, programul Casa Eficientă Energetic permite celor care vor să crească eficiența energetică a propriei locuințe să ceară de la stat aproximativ 15.000 de euro, bani cu care să-și doteze casa cu sisteme de încălzire, izolație ori sisteme de iluminat mai economice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS