10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru șefi de poliție sunt anchetați în cazul crimei de la Onești

Patru șefi de poliție sunt anchetați în cazul crimei de la Onești

Patru șefi de poliție sunt urmăriți penal în cazul crimei de la Onești în care doi muncitori au fost luați ostatici și uciși. Forțele de ordine sunt acuzate de abuz în serviciu.

Procurorii au decis anchetarea celor 4 șefi de poliție pentru abuz în serviciu, faptă care a zădărnicit acțiunea de salvare a celor doi ostatici. 

De asemnenea, au fost deschise concomitent două dosare penale. Unul, cu privire la Gheorghe Moroșanu, iar celălalt cu privire la operațiunea eșuată a forțelor de ordine pentru salvarea celor doi muncitor.

Reamintim că oamenilor legii le-a luat nu mai puțin de 6 ore pentru a descinde în apartamentul în care se aflau bărbații care, între timp, au și fost uciși.

De asemenea, procurorii spun că li s-a adus la cunoștință suspecților calitățile procesuale, dar și acuzațiile.

Între timp, cei 4 șefi de la Poliția Bacău au fost suspendați din funcțiile pe care le dețineau. 

Criminalul a fost trimis în judecată

Gheorghe Moroșan, suspect în cazul crimelor de la Onești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Acesta este acuzat de lipsire de libertate, omor calificat și tulburarea liniștii publice. Soția suspectului, Aurelea Moroșan, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la lipsire de libertate și omor calificat.

Dubla crimă a avut loc pe data de 1 martie 2021. Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește 300.000 de euro. Răpitorul ar fi negociat cu cei doi ostatici ţinuţi legaţi lângă el. După cinci ore de negocieri cu poliția, el i-a înjunghiat pe cei doi bărbați. După intervenția în forță a mascaților, a fost imediat împuşcat în braţe şi picioare. Tribunalul Bacău a admis, pe 8 martie, cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe Moroșan, pentru infracțiunea de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS