22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia și-a suspendat planul de redeschidere a granițelor din cauza variantei Omicron

Australia și-a suspendat planul de redeschidere a granițelor din cauza variantei Omicron

Australia și-a suspendat luni planul de redeschidere a granițelor pentru studenți și muncitori calificați, invocând incertitudinile legate noua variantă Omicron a coronavirusului, relatează AFP .

Prim-ministrul Scott Morrison a anunțat după o ședință de urgență care a avut luni că redeschiderea mult așteptată nu va avea loc la 1 decembrie așa cum era planificat și va fi amânată cu cel puțin două săptămâni.

Granițele insulei-continent au fost închise pentru majoritatea cetățenilor străini de mai bine de 20 de luni, ceea ce a dus la o lipsă de forță de muncă și la afectarea sectorului turistic.

Morrison a numit amânarea „necesară și temporară”, afirmând că ea se bazează pe recomandările experților în sănătate publică.

Primele infecții cu varianta Omicron în Australia

Australia a depistat până acum cinci infecții cu varianta Omicron în rândul unor pasageri sosiți din Africa de Sud.

„Suspendarea temporară va permite Australiei să adune informațiile de care avem nevoie pentru a înțelege mai bine această variantă Omicron”, a declarat Scott Morrison.

Premierul australian a citat noile îngrijorări cu privire la „eficacitatea vaccinului, severitatea bolii, inclusiv dacă poate provoca simptome mai ușoare și rata sa de transmitere”.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Canberra au anunțat că studenții internaționali, muncitorii calificați și cu vize de muncă vor putea călători din nou în Australia de la 1 decembrie.

Guvernul a ridicat restricțiile privind călătoriile în străinătate pentru australieni în octombrie dar a refuzat categoric să relaxeze restricțiile pentru cetățenii altor țări.

Pe 20 martie 2020, guvernul lui Morrison a implementat una dintre cele mai stricte închideri de frontieră din lume pentru a se proteja de pandemia de Covid-19. Zeci de mii de australieni care trăiau în străinătate nu s-au putut întoarce în patria lor timp de 19 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS