0.3 C
Craiova
marți, 18 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateVarianta Omicron a ajuns și în Germania

Varianta Omicron a ajuns și în Germania

Autoritățile din Germania au informat sâmbătă că au detectat vineri seară câteva mutații specifice noii variante a coronavirusului Omicron la o persoană care s-a întors din Africa de Sud și a aterizat pe aeroportul din Frankfurt, informează Hotnews.

Ministrul pentru probleme sociale din landul Hesse a precizat, pe Twitter, că, cel mai probabil, noua variantă Omicron a ajuns în Germania.

Persoana a fost testată, dar rezultatele secvențierii nu au fost finalizate.

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters.

În jur de 600 de pasageri au ajuns vineri la Amsterdam cu două curse KLM, fiind obligați să aștepte ore în șir din cauza îngrijorărilor generate de noua variantă a coronavirusului identificată în zona Africii de Sud și declarată ieri de OMS ca fiind una îngrijorătoare, ca urmare a numeroaselor mutații și a riscului de a fi mult mai contagioasă.

Vineri, pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar și state asiatice au impus interdicții de călătorie în zona africană unde ar fi apărut noua variantă denumită Omicron (a cincisprezecea literă a alfabetului grec).

SUA au anunțat și ele că de luni vor suspenda călătoriile în zonă.

Un caz a fost confirmat vineri în Belgia, primul în Europa, altul în Israel și două cazuri în Hong Kong.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Papură revine în prim plan la „U” Craiova! L-a...

Numirea lui Marian Copilu în funcția de președinte executiv...

ȘTIRI GdS