17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Chirurgul Gheorghe Neață, trimis în judecată pentru mită

Gorj: Chirurgul Gheorghe Neață, trimis în judecată pentru mită

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost trimis vineri în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită.

Acesta este acuzat de comiterea a 22 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată. Mita a constatat atât în bani, cât şi în produse: cafea, băuturi alcoolice, țigări, parfumuri şi altele. 

Gheorghe Neaţă a fost reținut pe 8 iulie 2021 și se află în arest la domiciliu de pe 7 septembrie.

Şpaga primită de medic ar fi fost, conform procurorilor, de peste 17.000 de lei, 100 de euro și mai multe bunuri.

Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 de lei.

Se ruga la Dumnezeu să-i dea mulți bani și să nu fie prins

În acest caz au fost realizate şi înregistrări, care au surprins cum medicul se ruga zilnic la Dumnezeu să-i dea mulţi bani şi să nu fie prins de procurori. 

„Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi, cu voce tare, în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A … fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea despre mita oferită de pacienţi, care aveau ca temă banii primaţi  „Subţire de tot. 4, 5,6… Aaa… Bun, mă! Buuun. Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS