11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElvețienii, chemați la referendum pe tema certificatului verde

Elvețienii, chemați la referendum pe tema certificatului verde

Duminică, cetăţenii elveţieni vor vota Certificatul Verde: electoratul elvețian este chemat la urne pentru a se pronunța asupra unei serii de modificări aduse legii Covid, inclusiv asupra temeiului legal al certificatului Covid, transmite La Stampa, citată de Rador.

Potrivit presei, electoratul elvețian este primul din lume care a votat certificatul verde.
Aceasta nu este prima dată când elvețienii votează măsuri de sănătate pentru combaterea pandemiei: pe 13 iunie, legea coronavirusului a fost supusă votului popular, fiind acceptată cu peste 60% din voturi, conform G4Media.ro.

Cetățenii vor fi din nou chemați duminică să-și exprime opinia asupra legii

Aşadar duminică, cetățenii vor fi din nou chemați să-și exprime opinia asupra legii, după modificările legislative adoptate în martie de parlament și împotriva cărora a fost lansat un referendum. Cea mai contestată modificare priveşte temeiul legal al certificatului Covid.

Se aşteaptă ca noua versiune a legii să fie aprobată de 61% dintre alegători

La fel ca și în alte țări, certificatul Covid – care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea – este contestat în mod regulat prin demonstrații de stradă, însă conform ultimelor sondaje, se aşteaptă ca noua versiune a legii să fie aprobată de 61% dintre alegători. 38% împotrivă și 1%, rămân nehotărâți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS