8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.600 kg de deşeuri de sticlă, oprite la vamă şi returnate în Grecia

1.600 kg de deşeuri de sticlă, oprite la vamă şi returnate în Grecia

Cantitatea de 1.600 de kilograme de deşeuri din sticlă aduse din Grecia pentru o societate comercială din judeţul Călăraşi a fost oprită de autorităţi la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, informează Agerpres.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din sticlă.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 1.600 de kilograme de deşeuri din sticlă, încărcate din Grecia şi care aveau ca destinaţie o societate comercială din judeţul Călăraşi”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi de ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În acest caz, autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS