3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de infectări cu coronavirus în Ungaria

Record de infectări cu coronavirus în Ungaria

Ungaria a raportat un număr record de 12.637 de noi cazuri zilnice de COVID-19, ridicând totalul la 1,045 milioane de cazuri, informează Digi24.

Ungaria, cu zece milioane de locuitori, a cărei rată de vaccinare este sub media Uniunii Europene, a impus noi restricții joia trecută, cu o zi înainte de a fi anunțat lockdown-ul din Austria.

Guvernul premierului Viktor Orban, care se opune altor restricții de teamă că ar putea sufoca economia, a lansat o campanie de vaccinare în această săptămână, oferind vaccinuri fără înregistrare prealabilă, pe fondul creșterii numărului de noi infecții, scrie Reuters.

Datele de miercuri au arătat că 5,81 milioane de persoane, adică puțin sub 60% din populație, au fost vaccinate complet, în timp ce 2,04 milioane au primit rapelul.

În Ungaria, vaccinarea anti-coronavirus devine obligatorie pentru tot personalul medical, iar de sâmbătă masca de protecție este obligatorie în spațiile închise.

Ideea vaccinării obligatorii a stârnit îngrijorare în rândul maghiarilor.

Luni, maghiarii au format cozi în fața celui mai mare spital din Budapesta pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS