-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO bandă de 50 de ”tăietori de prelate”, destructurată în România și Germania

O bandă de 50 de ”tăietori de prelate”, destructurată în România și Germania

În cadrul unor razii întreprinse în oraşul german Gütersloh şi în România, poliţia a acţionat împotriva unor presupuşi clienţi pentru preluarea unor obiecte furate, numiţi şi „tăietori de prelate”, potrivit Die Welt.

Banda a dat lovituri mai ales în locuri de parcare din zona Saxoniei inferioare şi din Renania de Nord-Westfalia. Potrivit datelor furnizate marţi de poliţie, în Germania au fost reţinuţi 4 suspecţi, în România 19.

Acţiunea poliţiei vizează o grupare formată din aproximativ 50 de membri – a precizat un purtător de cuvânt. Banda acţionează de cel puţin un an şi jumătate în zona parcărilor aflate pe autostrăzile A30 şi A2.

Hoţii se furişează noaptea în zona vehiculelor parcate, taie prelatele şi fură încărcătura, în timp ce şoferii respectivi dorm. Se axează în principal pe articole electronice, alcool scump şi îmbracăminte de firmă. Până la acest moment gruparea poate fi acuzată deja de 112 infracţiuni.

Activitatea bandei este cercetată şi urmărită deja de un an şi jumătate printr-o acţiune condusă de Parchetul general din Osnabrück, la aceasta participând atât Europol, cât şi autorităţi române şi franceze, poliţia criminală din Baden-Württemberg şi poliţia landului NRW.

Marţi au fost percheziţionate în cadrul unei ample acţiuni 9 locuinţe, iar în România au avut loc 40 de percheziţii. Au fost găsite articole electronice, televizoare, peste 100 de laptop-uri şi bani lichizi.
Preşedintele poliţiei din Osnabrück, Michael Massmann, a vorbit marţi despre „o mare lovitură aplicată criminalităţii organizate”, mai ales că de mai mulţi ani liniile internaţionale de transport erau expuse unor acţiuni de furt al încărcăturilor şi se înregistrau pagube enorme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS