11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUber îşi extinde afacerile prin livrarea de canabis în Ontario

Uber îşi extinde afacerile prin livrarea de canabis în Ontario

Divizia de livrare de mâncare a grupului Uber a încheiat un parteneriat cu retailerul de canabis Tokyo Smoke pentru a putea face livrări de canabis în provincia Ontario din Canada, acesta fiind prima intrare a grupului Uber pe acest segment de activitate, a declarat luni pentru Reuters un purtător de cuvânt de la Uber, citat de Agerpres.

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc livrează deja băuturi alcoolice prin divizia Uber Eats şi de mai mult timp urmăreşte cum evoluează piaţa canabisului. Directorul general de la Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat jurnaliştilor încă din luna aprilie că grupul va lua în considerare livrarea de canabis atunci când acest lucru va fi permis în SUA.

Parlamentul canadian a aprobat legalizarea consumului de marijuana

La trei ani după ce Parlamentul canadian a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional, autorităţile încearcă să corecteze situaţia de pe această piaţă, în condiţiile în care producătorii ilegali continuă să controleze o mare parte din vânzările totale anuale.

Graţie parteneriatului dintre Uber Eats şi Tokyo Smoke, adulţii din Canada vor putea să comande în mod legal canabis sigur, ceea ce va ajuta la combaterea pieţei subterane, care reprezintă în continuare peste 40% din vânzările naţionale de canabis non-medicinal, a precizat Uber.

Clienţii vor putea să comande canabis de pe platform Uber Eats

Clienţii vor putea să comande canabis de pe platforma Uber Eats şi să îl ridice din cel mai apropiat magazin Tokyo Smoke.

Întrebat despre posibilitatea extinderii acestui serviciu şi în alte provincii din Canada sau în SUA, un purtător de cuvânt de la Uber a spus că „la acest moment nu există alte noutăţi cu privire la acest subiect”. „Vom continua să urmărim cum evoluează reglementările şi oportunităţile de pe piaţă. Pe măsură ce legile locale şi federale vor evolua vom analiza oportunităţile de colaborare cu comercianţii care operează în alte regiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Restricţiile şi izolările introduse în contextul pandemiei au dus la o creştere a cererii pentru produse

Anul trecut, restricţiile şi izolările introduse în contextul pandemiei au dus la o creştere a cererii pentru produse care au legătură cu canabisul din partea clienţilor care au fost obligaţi să rămână în case cu opţiuni limitate de divertisment.

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS