23.4 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateMAE a transmis precizări despre condițiile de intrare în Austria

MAE a transmis precizări despre condițiile de intrare în Austria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmis, luni, precizări cu privire la condiţiile de intrare în Austria, în contextul instituirii carantinei pe teritoriul acestui stat.

Pot intra persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un text negativ, nu mai vechi de 72 de ore, relatează News.ro.

”În contextul în care autorităţile austriece au adoptat noi măsuri pe plan intern pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (a căror prezentare poate fi consultată pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată atenţionărilor de călătorie în context COVID-19 –  http://www.mae.ro/node/51901), MAE precizează că măsurile menţionate nu afectează condiţiile de intrare pe teritoriul Austriei, intrarea pe teritoriul austriac fiind în continuare permisă cu condiţia prezentării unuia dintre documentele de mai jos:

un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile;

un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile;

un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor”, a transmis, luni, MAE, într-un comunicat de presă.

MAE recomandă cetăţenilor români să consulte paginile de internet ale autorităţilor austriece

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze anterior deplasării în Austria şi să consulte paginile de internet ale autorităţilor austriece: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Maßnahmen.htmlhttps://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2021/475), precum şi pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51901 şi a Ambasadei României în Austria: https://viena.mae.ro/.

Totodată, MAE subliniază că, în funcţie de evoluţia pandemiei, autorităţile austriece pot adopta reglementări suplimentare. Astfel, se recomandă verificarea, în timp util, a informaţiilor puse la dispoziţie de autorităţile federale/locale a măsurilor aplicate, înaintea efectuării călătoriilor în Austria.

Austria şi-a plasat întreaga populaţie, inclusiv persoanele vaccinate, în carantină

Austria şi-a plasat întreaga populaţie, inclusiv persoanele vaccinate, în carantină – începând de luni -, pe o perioadă de 20 de zile, la doar câteva zile după ce a impus plasarea în carantină a persoanelor nevaccinate.

De la 1 februarie, vaccinarea devine obligatorie în Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS