8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIoana Mihăilă: De 1 Decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

Ioana Mihăilă: De 1 Decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, luni, că, de 1 Decembrie, de dragul unor manifestări publice, ”Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”. Mihăilă susţine că Ziua Naţională va fi transformată într-o ”petrecere COVID”, informează News.ro.

”De 1 decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populaţia voit la risc de infecţie cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecţie pentru a preveni un val 5 puternic”, a scris, luni, pe Facebook, Ioana Mihăilă.  

Aceasta prezintă date seci din alte state care se luptă eficient cu pandemia:  

”Austria: rată de vaccinare completă cca 70% – intră în lockdown total pentru 3 săptămâni şi face vaccinarea obligatorie de la anul 

Germania: rată de vaccinare completă cca 67% – guvernele regionale cer vaccinare obligatorie 

Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% – guvernul vrea să elimine testarea din componenţa certificatului verde 

România: rată de vaccinare completă cca 38% – guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber)”, a mai scris fostul ministru al Sănătăţii.  

”Ziua Naţională, Florin Cîţu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o petrecere COVID”

Ioana Mihăilă afirmă că ”Ziua Naţională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîţu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o petrecere COVID” .

”Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri şi sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, a mai scris fostul ministr al Sănătăţii.  

CNSU a propus ca manifestările de 1 Decembrie să se defăşoare cu participarea a cel mult 400 de spectatori în Bucureşti şi a cel mul 200 în municipiile reşedinţă de judeţ, cu respectarea mai multor condiţii legate de purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţare, precum şi acces pe baza situaţiilor certificate prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.   

Spectacolele în aer liber ar urma să fie permise doar până la ora 21.00, cu cel mult 1.000 de persoane, în funcţie de spaţiu, şi în acest caz trebuind respectate mai multe condiţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS